Σαβοϊδάκης

γιατί το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο

Το νέο μας ψωμί CHIA

Από σήμερα Δευτέρα 21/3/16, μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα Σαβοϊδάκη το νέο μας ψωμί Chia. Ένα ακόμα προϊόν που συμβάλει στην καθημερινή μας υγιεινή διατροφή με την υπογραφή Σαβοϊδάκη.

Τι είναι οι σπόροι chia (Salvia Hispanica)?
Κατάγονται από το Μεξικό και στη γλώσσα των Μάγιας, chia σήμαινε «δύναμη». Τους καλλιεργούσαν την προ-Κολομβιανή εποχή στην Κεντρική και Νότια Αμερική και για αιώνες ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής των Αζτέκων και των Μάγιας. Οι σπόροι chia αποτελούν φυτική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και εδώδιμων ινών.
Ψωμί Chia της σειράς «ΕΥ» Σαβοϊδάκη
Το ψωμί Chia με περίπου 3,4% σπόρους chia (salvia hispanica) αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων γιατί λόγω του συνδυασμού των συστατικών του περιέχει α-λινολενικό οξύ (ALA): 1,33g / 100g & 0,49g / 100kcal. Το ALA συμβάλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα. Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 2g ALA, τα οποία αντιστοιχούν σε κατανάλωση 150g Άρτου chia, στο πλαίσιο μιας ποικίλης & ισορροπημένης διατροφής που αποτελεί ένα μόνο μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής. Επίσης, ο άρτος chia είναι πηγή πρωτεϊνών και εδώδιμων ινών ενώ παράλληλα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό σπόρων και αλεύρων δημητριακών, προζυμιού σίκαλης και βύνης κριθαριού.

Υγεία και τέλεια γεύση με την υπογραφή Σαβοϊδάκη.

Back to top
¨